Stromer ST3 - Premium Bikewash en Fietscoating

02-01-2024

Een grondige make-over voor deze Stromer speed pedelec van bijna 2 jaar oud met 12.000 km op de teller! Ontdek samen met ons hoe we dit hebben aangepakt!

Goed vervuild!

Een dagelijks gebruikte woon-werkfiets die dringend behoefte had aan een grondige reiniging. Het vuil en de oliën waren stevig aan de fiets vastgekoekt. Om de fietslak niet te beschadigen, gebruikten we de juiste gereedschappen om het hardnekkige vuil veilig te verwijderen. Zo begonnen we met een hoogwaardige fietsreiniging

"WISTje DATje" het poetsen van je fiets niet alleen zorgt voor een fraaie uitstraling, maar ook de levensduur van de ketting en tandwielen verlengt, waardoor je langer kunt genieten van soepele fietstochten? 

Kuisen Stromer E-bike
Kuisen Stromer E-bike

De Fiets Kuisen

Een Premium bikewash is de essentiële voorbereiding voor het aanbrengen van een fietscoating op deze e-bike. We gaan nauwgezet te werk, beginnend met het verwijderen van het slot en het demonteren van de wielen. De ketting ondergaat een grondige reiniging in een ultrasone reiniger, terwijl alle andere onderdelen van de fietsaandrijving worden behandeld met een bio-reiniger. Na deze voorbereidende stappen gaan we over tot het zorgvuldig inschuimen van de fiets, waardoor modder veilig van de fietslak wordt geweekt. Voor moeilijk bereikbare plekken maken we gebruik van zachte borstels. Na deze stappen wordt de fiets grondig afgespoeld en zorgvuldig afgedroogd, waardoor de e-bike niet alleen schoon is maar ook klaar voor de volgende fase van een hoogwaardige behandeling.

Extreem water- en vuil afstotend! 

Na de gedetailleerde reiniging volgt de fase van de fietscoating. Voor een optimale hechting beginnen we met het grondig ontvetten van de gehele fiets. Zodra de fiets volledig ontvet is, gaan we over tot het aanbrengen van de fietscoating met behulp van een airbrush. Na het aanbrengen moet de fietscoating nog even uitharden. Het resultaat is verbluffend: de matte lak straalt veel meer uit en er zijn geen lastige doffe vlekken meer te zien. Bovendien wordt poetsen aanzienlijk eenvoudiger, en dit resultaat blijft behouden voor minstens 2 jaar!  

Eerste reactie van deze klant: "WOW! Wat een resultaat! Mijn fiets is nog nieuwer dan toen ik deze destijds aankocht in de fietswinkel."

De complete video staat nu online! 

Iedere fiets is uniek! Ook die van jou!

Iedere dag zetten wij ons met passie in voor de zorgvuldige behandeling van fietsen, met als ultieme doel ze te transformeren tot een staat die haast niet te onderscheiden is van nieuw. Onze professionele aanpak omvat een grondige fietsreiniging die elk onderdeel van de fiets weer laat stralen, het polijsten voor een glanzende finish en een langdurige fietscoating die niet alleen beschermt, maar ook de unieke eigenschappen van elke fiets accentueert. Wij begrijpen dat elke fiets zijn eigen verhaal heeft, en daarom benaderen wij elke behandeling op maat, rekening houdend met de specifieke behoeften van elke klant. Ontdek meer over onze passie voor fietsen op onze blogs en blijf op de hoogte van onze laatste projecten en tips door ons te volgen op sociale media. 

Ook uw fiets beschermen met een fietscoating?